IMG 1378
Na maandenlang hard trainen mochten de jeugdschaatsers op zaterdag 10 maart laten zien wat zij allemaal geleerd hadden. Het diplomaschaatsen stond immers op het programma. In een ietwat drukke en daardoor chaotisch aandoende ijshal vonden de jeugdige schaatsers toch allemaal een plekje op de tribune. De ijzers werden ondergebonden en rond 16.30 uur kon er gestart worden met de slalom. Her en der misten wat kinderen een pylon en nog niet iedereen had door dat de proef ook zo snel mogelijk uitgevoerd moest worden, maar het was duidelijk dat iedereen wel enorm zijn best deed. Terwijl de trainers van een andere vereniging aan de binnenkant van de baan de longen uit hun lijf schreeuwden, alsof het de Olympische Spelen betrof, bleven de trainers in de rode jassen uiterst kalm en riepen de schaatsers op rustige toon een bemoedigend woordje toe. Bij de start- en remproef besloten de SVO-trainers sommige kinderen toch iets meer op te jagen en jutten ze sommige kinderen er al achteraan schaatsend een beetje op.
Na de slalom en de start- en remproef was het tijd om de schaatsen even uit te trekken. Op de tribune nuttigde iedereen het zelf meegebrachte ‘diner’, zodat er nieuwe energie opgedaan kon worden om de ronden te rijden. De kinderen die schaatsten voor diploma C beten het spits af. De SVO-ers stonden strategisch achter het touw opgesteld. Lange tijd hielden een aantal schaatsers het vol om in koppositie te rijden, maar na een aantal ronden konden zij dit toch niet meer volhouden en ging de winst naar een rijder van een andere vereniging. Enigszins onduidelijk was welke schaatser van SVO er nou het eerst over de finish kwam. Meerdere toeschouwers meenden toch gezien te hebben dat Bobby Dolleman de eerste SVO-er was die de eindstreep bereikte.

De tweede rit was voor de jongste schaatsers. Zij moesten 8 ronden rijden. Een hele kluif voor de jonge sporters, maar ze streden dapper om de rit in zijn geheel uit te rijden. Ook dit keer was het geen Oudewaters of Montfoorts talent dat als eerste de finish bereikte, maar ondank dat dit niet het geval was kan Lotte Morsink trots op zichzelf zijn. Zij ging als eerste SVO-er over de eindstreep.
De laatste rit was voor de kinderen die voor diploma D, E of F schaatsten. Maar liefst 22 ronden hadden zij te gaan. Een spannende race om naar te kijken was dit zeker. Een valpartij van Nienke Oosterlaken, die pal achter het touw reed, zorgde voor de nodige spanning langs de zijlijn. Nienke krabbelde razendsnel weer op en heroverde op knappe wijze haar plekje achter het touw. Hoewel de jeugdleden van SVO zich kranig weerden, kon er ook hier geen SVO-er met de winst vandoor gaan. Sem was de eerste van zijn club die over de finish ging. Maar ook hier wederom discussie over wie het snelst was … ging het nou om Sem van Beek of om Sem van Agthoven? Voor het diploma zal het niet uitmaken wie het was. Op 24 maart zullen de kinderen uit handen van de trainers hun diploma ontvangen. Het blijft dus nog heel even spannend met welk diploma iedereen uiteindelijk naar huis zal gaan.

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018