IMG 0937
De verwarring rondom de aanvangstijd van de derde Dave van Dame inlinecup in Amersfoort was wellicht al een voorbode voor het ietwat chaotische verloop van het wedstrijdprogramma. Om 10.30 uur werd er gestart met het programma voor de jongste skaters. Rosan Oosterlaken had, na deelname aan de Jumbo Blankenstijn Cup, de smaak te pakken en schreef zich ook enthousiast in voor deze wedstrijd. Gehuld in haar oranje, tijdens de Jumbo Blankenstijn Cup gewonnen, beschermers veroverde zij menig toeschouwershart toen zij onder begeleiding van trainster Joyce haar rondjes reed. Broer Lars kwam helaas ten val. Clubgenoot Cas van Deuren motiveerde hem echter om op staan en reed met hem mee naar de finish.
Vita van Deuren was goed in vorm en ging met de winst aan de haal. Na een voorspoedig verloop van het ochtendprogramma kwam het middagprogramma echter wat moeizaam op gang. Niet kloppende starterslijsten en haperende techniek zorgden voor veel vertraging. Veel skaters moesten hierdoor hun 100 meter sprint opnieuw rijden. Na zo’n anderhalf uur had iedereen er slechts een onderdeel op zitten. Ondertussen at trainster Joyce haar frustraties weg. Om de tijd te doden liet zij zich de, door de aanwezige ouders aangeboden, pannenkoeken, broodjes en kopjes thee goed smaken.

Hoewel de start van het middagprogramma verre van soepel verliep, maakte het voorspoedige verloop van de rest van het programma weer veel goed. Asif Muhammed moest vandaag zijn meerdere in Niels de Kruijk zien en werd tweede in het klassement bij de oudste pupillen. Cas van Deuren liet een uitstekende sprint zien en zette de snelste tijd in zijn categorie neer. Op de langere afstanden ging het hem iets minder voor de wind. Desondanks kon Cas een bronzen medaille mee naar huis nemen. Mike Houdijk was duidelijk nog moe van zijn vijfdaagse schoolkamp, maar toonde wilskracht door door te zetten en eindigde uiteindelijk op een negende plaats. Debutant Onne van Miltenburg maakte tijdens de finale van de series hardhandig kennis met het zwarte asfalt. Helaas kon Onne zijn race hierdoor niet afmaken en moest hij ook de 600 meter tijdrit aan zich voorbij laten gaan.Marieke de Kruijff (junior B) moest tijdens de 100 meter sprint echt haar eigen race rijden, aangezien de wedstrijdleiding haar niet op het juiste niveau ingeschaald had. Ondanks het feit dat haar tegenstandster haar geen enkele tegenstand bood reed zij een uitstekende race en wist de snelste tijd neer te zetten. Marieke kon aan het einde van de dag plaats nemen op de derde trede van het erepodium.

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018