IMG 0521 kopie
Aan weerszijden van de provinciegrens, die Utrecht scheidt van Zuid-Holland, ligt een prachtig tijdritparcours. Mooie strakke wegen met nieuw asfalt, een lichte klim en op de weg terug naar Oudewater een uitdagend fietspad. Toch werd de tweede SVO-tijdrit niet door veel fietsers gereden. Sommigen kozen op deze woensdagavond een hazenpad, fietsten een rondje richting Reeuwijk of Woerden en meden startplaats De Meent. Anderen hadden wellicht nog meer drempelvrees en bleven thuis. Maar de belangrijkste reden om niet te mee fietsen was waarschijnlijk toch het feit dat er wegens de regenachtige weersomstandigheden van vorige week geschoven moest worden met de datum. Desondanks namen in totaal toch nog tien dapperen deel aan de tijdrit.
Starter en klokker Wim Zwanenburg was de scherprechter en maakte na afloop alle tijden, maar ook het verschil met de vorige tijdrit, aan ieder die het maar horen wilde bekend. Veel tevreden gezichten, want het overgrote deel van de fietsers verbeterde zich ondanks de zomerrust t.o.v. de op 24 mei gereden tijdrit. Toch werd er veel geklaagd over de harde wind. Stan van Vliet was wellicht de grootste klager, maar zijn tijd was desondanks enorm snel. Hij fietste de 11.6 km met een gemiddelde snelheid van bijna veertig km/uur. Met zijn vorm schijnt dus niets mis te zijn. Ook niet verwonderlijk, want Stan vermaakt zich iedere avond met zware trainingen bij SkateUnited. Krachttrainingen, shorttrack, hoekentrainingen en fietstrainingen vormen slechts een deel van zijn programma. ‘Best wel zwaar allemaal. Ik heb doorlopend spierpijn,’ aldus Stan, die zichtbaar sterker is geworden door de vele trainingen.


Stan was de snelste van het zestal senioren en junioren en finishte na 17.36,92. Tim Streng was een goede tweede, Jim van Zuilen deed het prima met een mooie derde plaats. Lettie Zwanenburg wist Joep Stubbe net voor te blijven en Denise van Vuuren en Tinka van Leeuwen eindigden als vijfde en zesde. Beide meiden deden het prima.
Bij de junioren en pupillen, die de helft van de afstand fietsten, was Mike Houdijk de snelste deelnemer. Mike fietste zijn halve rondje met een gemiddelde snelheid van meer dan 31 km/uur. Fleur Visser eindigde kort achter Mike. Sem van Beek en Nienke Oosterlaken deden weinig voor elkaar onder. Het onderlinge verschil was nog geen drie seconde.
Klik HIER voor de uitslag.
IMG 0515 kopie

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps