IMG 3046 1
Maar liefst twee grote Flixbussen moesten er aan te pas komen om de 73 jeugdschaatsers naar de Vechtsebanen te vervoeren voor de eerste schaatstraining van dit seizoen. Trainer Jorrit was bij het instappen even in verwarring of hij wel in de juiste bus stapte. Er stapten namelijk maar liefst 30 nieuwe jeugdleden in de bus. Gelukkig droeg iedereen het SVO-jasje, waardoor Jorrit toch zeker wist dat hij goed zat.
Vol enthousiasme werden de schaatsen aangetrokken en de kinderen konden niet wachten om het ijs op te gaan. De veegmachine moest echter eerst zijn werk afmaken. De hoge temperatuur voor de tijd van het jaar had voor wat water op de baan gezorgd. Om klokslag 18.45 uur liep trainer Tim als een soort ‘moeder de Gans’ richting het ijs. Niet alleen de beginners maakten voorzichtig de eerste wankele slagen, ook de meer ervaren schaatsers moesten weer even wennen aan het gladde ijs.
Opvallend was het hoge niveau van de beginnende schaatsers. Uiteraard werd er her en der wel van dichtbij kennis gemaakt met het koude ijs, maar het lukte vrijwel iedereen wel om zelfstandig een rondje over het ijs te maken. Waar de meer ervaren schaatsers alweer aan de slag gingen met meer technische oefeningen, probeerden de starters het evenwicht op de ijzers te bewaren tijdens spelletjes als ‘hoofd, schouders, knie en teen’ en ‘schipper, mag ik overvaren’. Trainer Freek liet zijn pupillen schaatsen als een aap, een vogel en een krokodil. Het in tweetallen schaatsen waarbij de grootste de kleinste vooruit duwt, leverde voor het publiek wat hilarische momenten op. Een enkeling nam het duwen erg serieus en gaf zijn voorganger meteen een krachtige zet. Het slachtoffer raakte uiteraard meteen uit balans en viel languit op het ijs. Gelukkig viel het leed mee en met nieuwe aanwijzingen van Freek kon het tweetal de ronde daarna veilig afmaken.


Niet alleen de kinderen hadden duidelijk plezier tijdens deze eerste schaatsles, ook de vele aanwezige ouders genoten van de les. Velen waren zichtbaar verbaasd over hoe de beginners zich al redden op de dunne ijzers. Dat de les de verwachtingen van de ouders oversteeg, bleek wel uit de opmerking die een van de moeders trots maakte: ‘Wat leuk dat ze ook al echt een rondje mogen schaatsen!’ Nog even en deze moeder zal moeite hebben om haar kleine spruit bij te houden op het ijs.
IMG 3038 2

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps