PHOTO 2018 10 24 00 51 47
Ook dit jaar is er weer een groep SVO-schaatsers op trainingskamp in Inzell. Regelmatig doen zij verslag van hun belevenissen.
Maandag 22 oktober
Vandaag ging al vroeg de wekker. Het had in de bergen gevroren, dus de autoruiten moesten worden gekrabt. Om 7:00 uur begon alweer de tweede schaatstraining van dit kamp. Voor de wat snellere rijders stond een clinic van Monique Vergeer op de planning. Zoals elk jaar verzorgt Monique een mooie training aangepast aan iedere rijder. In de middag was de middelste groep aan de beurt om deze leerzame training te volgen. Tijdens deze training werd vooral gelet op de rechte stukken, bochten en het ingaan van de bocht. De rest van de dag was vrijetijd. Natuurlijk verliep deze dag niet vlekkeloos. Niek vergat zijn schaatsen bij de middagtraining. Gelukkig was Tim van Dijk zijn redder in nood en bracht hij Niek terug naar het appartement om zijn schaatsen op te halen. ‘s Avonds trakteerde Joyce ons op een flink stuk taart. Dit omdat zij met Tim van Dijk een weddenschap had gesloten. Als Joyce 2.500 kilometer zou fietsen op de racefiets kreeg zij een taart van Tim van Dijk. Dit was een makkie voor Joyce, want zij reed 2.508 kilometer.

Dinsdag 23 oktober
Ook vandaag ging de wekker al vroeg om te gaan trainen. Dit keer was de jongere groep aan de beurt voor de clinic van Monique. Hierbij werd vooral weer gelet op de k5-houding en de bochten. Met volle trots was Elisa de eerste die het ijs van dichtbij mocht bekijken. Na de training werd er weer ontbeten en maakten wij ons klaar voor een leuk uitstapje. Dit keer gingen we met de lift naar het topje van de Rauschbergbahn in Rühpolding. Hier werd volop genoten van dit mooie uitzicht en werden er een aantal foto’s gemaakt. Die middag was er tijd om de schaatsen te slijpen en uit te rusten voor de wedstrijd die avond. Hier reden Tom, Anne, Fleur, Elisa, Tinka, Joep en Kai een persoonlijk reqacord. Joyce was goed op weg tijdens haar 500 meter, maar kwam helaas ten val in de laatste 100 meter. Al buikschuivend kwam zij dichterbij de finishlijn maar haalde deze pas nadat ze weer was opgestaan. Ze eindigde toch nog in een mooie 55 seconden. Ook bij Berry verliep de 500 meter niet vlekkeloos. Na 200 meter hield het voor hem ook op. Daarnaast werden er nog een aantal valse starts gemaakt. ‘s Avonds werden alle tot nu toe gemaakte camer beelden bekeken van de training, wedstrijd en andere leuke momenten. Vroeg naar bed gaan zat er niet in wegens een bijzondere gebeurtenis. Rianne was namelijk jatig! Met confetti, slingers en ballonnen sloten we de avond af.

Klik HIER voor de uitslag van de Lekstreek-Rennen.

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018