Tom copy copy
Ook dit jaar is er weer een groep SVO-schaatsers op trainingskamp in Inzell. Regelmatig doen zij verslag van hun belevenissen.
Woensdag 24 oktober

Na een late avond en ‘s ochtends lekker uitslapen brak er weer een nieuwe dag aan in Inzell. Lekker rustig ontbijten op een herfstachtige dag met regen en hooswinden. Om 12.30 uur stond er weer een training op het programma. Dit keer was Johan de gelukkige. Hij mocht nu ook kijken hoe het ijs er van dichtbij uitzag. Na de training gingen we naar het zwembad in Inzell. Hier kon lekker ontspannen worden en we genoten van een klein beetje uitzicht. Vanwege het weer waren de bergen niet tot boven zichtbaar. Het zwembad is helaas om alleen in te zwemmen. Joep werd na 5 minuten al bijna het zwembad uitgezet wegens een bommetje. Het overgooien met balletjes en het afpakken van een waterspuit bracht de nodige blauwe plekken op bij een paar. Maar het was bovenal gezellig. Na weer een heerlijke culinaire maaltijd en een interessant gesprek over het feit of de aarde nou rond of plat is. Maar we hadden het ook over waarom we bestaan en aliens en dat soort dingen. ‘s Avond aten we een kwarktaart gemaakt door Fleur en Anne voor de verjaardag van Rianne.
En Tom is een hele coooooolleeeee boy die enorm mooie filmpjes heeft gemaakt op deze doordeweekse woensdag 24 oktober 2018, want de aarde is toch plat?

Donderdag 25 oktober
Vandaag begonnen we de dag vroeg met een training. Daarna zijn we naar het zwembad in Ruhpolding geweest, ter ontspanning voor de wedstrijd. Echt ontspanning was het niet. Tim had weer moeite met het verdedigen van zijn balletje en de golven in het golfslagbad waren hoog! Ook de glijbaan kon de snelheid van zoveel mensen achter elkaar niet bijhouden. Daarna werden de overheerlijke pannenkoeken gegeten die waren gebakken door Johan, de chef-kok. Na ieder gerecht dat hij heeft bereid zegt hij: ‘In een restaurant moet je hier dik voor betalen!’. De middag begon om 16.00 uur met een wedstrijd voor de junioren C en B. Een supersprint over 100m en twee keer 300m. Door de goede wedstrijdvoorbereiding werden er veel PR’s gereden! Berry, Elisa, Fleur, Anne, Rianne, Joep en Kai keerden terug in het appartement met een of meerdere PR’s! Rianne maakte helaas twee keer een valse start op de 100 meter en werd gediskwalificeerd. Naar mening van de rijders wachtte de starter langer dan normaal met het startschot. Daarna had Rianne ook nog de pech dat de tijdwaarneming op haar 300 meter het niet deed. Na de wedstrijd van deze junioren waren de junioren A en (NEO)senioren aan de beurt. De wedstrijd verliep voorspoedig net als vele tijden! Tom, Niek, Joyce en Tim van Dijk reden op deze Pure Sprint, die bestond uit 100, 300 en 500 meter, een pr. Tom verbeterde zijn PR op de 500m zelfs tot 39,30! Dit betekend een SVO-taart natuurlijk! Met alle dank aan Tim van Dijk, die de schaatsen van Tom zorgvuldig heeft geslepen. Eenmaal weer terug in het appartement werd er onder een genot van een warme chocomelk een potje geklaverjast of een filmpje gekeken. Morgen staat alweer de laatste training op het programma.

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018