IMG 3544 copy
Een vijftigtal jeugdschaatsers ging op zondagochtend 24 februari van start tijdens de derde wedstrijd van de Jumbo Ijscup. Maar liefst een vijfde deel hiervan werd vertegenwoordigd door de SVO-jeugdschaatsers. Na een vroege koffiebreak met stroopkoeken en warme chocolademelk startte coach Tim Streng met de warming up, waarna de schaatsen aangetrokken werden en iedereen om 7.30 uur klaarstond voor de eerste wedstrijd. Het programma bestond uit het rijden van drie keer een 100 meter en afsluitend werd er een massastart gereden.
Gezien het grote, naar verhouding, aantal SVO-deelnemers moesten sommigen strijden tegen een clubgenoot. Voor de familie Oosterlaken leverde dit spannende momenten op. Lars en Nienke, behoorlijk aan elkaar gewaagd, streden tegen elkaar. Lars liet zijn oudere zus er niet zomaar met de winst vandoor gaan, maar verloor tijd door voortdurend zijn blik op zijn zus te werpen tijdens zijn race. Het scheelde niet veel, maar de oudste telg van de Oosterlakens bleek uiteindelijk toch de snelste van de twee te zijn.


De Montfoortse Naomi Hogenboom, voor het eerst deelnemend aan een wedstrijd, startte goed, maar kwam ten val. Ze herpakte zich echter goed. Dapper stond ze op en maakte de race netjes af. Kas Kenbeek had de pech om het alle drie zijn races zonder tegenstanders te moeten doen. Het maakte Kas zelf niet zo veel uit. Het publiek zag het ook positief in: hij won zo iedere wedstrijd. Kas zelf keek er iets genuanceerder tegenaan: ‘Ik heb ze niet alleen allemaal gewonnen, maar ik heb ze tegelijkertijd ook allemaal verloren!’
Tijdens de massastart kwam Kas beter tot zijn recht. Lange tijd reed hij vooraan in het peloton. Helaas waren zijn concurrenten toch sterker en eindigde hij helaas niet in de top 3. Wel was Kas de snelste SVO-er bij de jongens.
Nieuw dit keer, na een klacht van de dames, was dat de meisjes tijdens de massastart evenveel rondes mochten schaatsen als de jongens. Sommigen gingen iets te snel van start en waren na twee rondes al behoorlijk moe. Nienke Oosterlaken bleef echter goed doorschaatsen en bleef lange tijd in een vierde positie rijden. Net op het moment dat iedereen er vanuit ging dat zij de top 3 net niet zou behalen, kwamen er twee rijdsters vlak voor de finish ten val en eindigde Nienke alsnog op een mooie tweede plaats.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps