IMG 3929 kopie copy
Op zaterdag 23 maart was sporthal De Eiber tijdens de vroege avonduurtjes het domein van de jeugdschaatsers. Alle kinderen werden om 18.00 uur in sportkleding verwacht. Er wachtte hen een gezellig en sportief programma. Ballonnendans, trefbal, een escaperoom, boter, kaas en eieren in estafettevorm en enkele behendigheidsspelen zorgden ervoor dat iedereen enthousiast meedeed. Tijdens de spannende escaperoom losten de kinderen allerlei moeilijke puzzels op om op deze manier achter de geheime code van het slot van een glazen pot te komen. In de pot zat een gouden medaille van Ireen Wüst. Het was dan ook niet gek dat iedereen er vol voor ging om de code te kraken.
Ook bij het boter, kaas en eierenspel waren de meeste kinderen behoorlijk fanatiek. Een parcours over de kast en onder een mat door moest afgelegd worden voordat er een pittenzakje in het speelveld gelegd mocht worden. Vervolgens werd hetzelfde parcours terug afgelegd en was het de beurt aan de volgende speler om een pittenzakje op een goede plaats te leggen. Snelheid en inzicht waren voorwaarden om het spel te kunnen winnen.


Trainer Johan maakte het de kinderen moeilijk met diverse behendigheidsspelletjes. Zo liet hij de kinderen o.a. op een groot kleed staan. Dit kleed moesten ze echter zo vaak mogelijk dubbelvouwen zonder dat er kinderen vanaf vielen. De groep die het kleed het vaakst dubbel gevouwen had won het spel.
Na anderhalf uur flink zweten was het tijd voor limonade en chips en druppelden de eerste ouders binnen. Om 20.00 uur startte de officiële diploma-uitreiking. Voor ieder kind hadden de trainers een kort woordje voorbereid waarna het diploma uitgereikt werd. Vol trots nam iedereen het felbegeerde papiertje in ontvangst. De schaatsen kunnen nu echt het vet in, maar vanaf oktober rijdt de bus weer wekelijks naar de Vechtsebanen en kan iedereen weer hard trainen om een nog betere schaatser te worden dan hij of zij nu al heeft bewezen te zijn.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps