IMG 20200127 WA0000 2
Het is op www.weissensee.nl altijd even zoeken om alle resultaten van de SVO’ers te vinden. De zoektocht leidt dan via Oudewater naar allerlei omliggende plaatsen en buurtschappen. Harmelen wordt echter nooit als opdracht ingetikt en dat was dit jaar toch een flinke misser. Sinds dit jaar traint Mieke van Kuik namelijk als volwaardig SVO’er mee bij de woensdaggroep van Joyce van Vliet en juist deze Harmelense schaatste vrijdag een geweldige tijd bij de tweede Alternatieve Elfstedentocht. Mieke finishte na 7.17,23 uur en nooit tevoren was er een SVO-schaatsster sneller op Oostenrijks ijs. Vrijdag eindigde Mieke ook als snelste vrouw van het grote peloton dat in alle vroegte was gestart. Vanuit Collalbo attendeerde Wim Zwanenburg mij op de prachtige prestatie van Mieke en zij pakte vervolgens de handschoen op en schreef een verslag over haar ervaringen:
‘Zondagavond 19 jan gearriveerd met twee broers en mijn man (die gaat mee om verzorgtasjes aan te geven, want mijn schaatsgroepje stopt niet bij een verzorgingspost van de organisatie).We hebben de hele week prachtig mooi weer gehad, ijs was prima. Het grote meer lag ook dicht, maar onder de brug lag het nog open dus de toertocht kon helaas alleen op het kleine meer worden gehouden. We hadden nog hoop dat het een paar nachten goed zou vriezen zodat de toertocht vrijdag zowel over zowel het kleine als het grote meer zou gaan, maar helaas. 
Op de dagen vóór de toertocht hebben we zelf wel heerlijk op het grote meer kunnen schaatsen helemaal tot aan de DolomietenBlick. Dat is vanaf de brug toch al gauw zo'n 9 km recht-toe-recht-aan (en terug)!


Omdat het kleine meer pas relatief laat was bevroren zaten er nog niet veel scheuren in het ijs. Bij de eerste toertocht van dinsdag was het ijs prachtig en er zaten weinig scheuren in. Dat veranderde nadat de eerste toertocht en de Aart Koopmans Memorial waren gehouden. Er kwamen steeds meer scheuren in het ijs. Maar dat is nou eenmaal zo met natuurijs.
Vrijdagmorgen was het gelukkig helder, dus ook vroeg licht. Dat maakte dat we met de start om 7.00 uur al redelijk goed zicht hadden. Temperatuur was ongeveer -10. Overdag zonnig weer en weinig wind, prima omstandigheden dus. Ik rijd al een paar jaar met een paar mannen uit Katwijk in een groepje. Bij de start even opletten dat je elkaar niet uit het oog verliest en dan heb je de rest van de dag goede steun aan elkaar.
Helaas viel een van de Katwijkers in de tweede ronde en brak, zoals later bleek, zijn elleboog. Jammer hoor. Later vielen er nog twee van het Katwijk-clubje over elkaar waarna er weer van hen het tempo, vanwege een zere rug, niet meer kon volgen. We reden in een groep van zo'n 15-20 man denk ik. Heerlijke schaatsdag gehad. Na 7.17.23 uur kwam ik moe maar voldaan over de finish. Ook mijn beide broers hebben het gehaald. Mooie week om op terug te kijken.’

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Helm

Schaatshelmen

Jeugdskaten bij SVO

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps