DSC6885 2
De SVO-jeugd laat de laatste weken flink van zich horen. Begin januari plaatsten Stan van Vliet en Joep Stubbe zich rechtstreeks voor de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren, die begin februari in Enschede worden gehouden. Maar ook bij de C-junioren en pupillen schaatsen op dit moment veel SVO-schaatsers rond die zich steeds meer als schaatstalent laten gelden. Om goede tijden te schaatsen heb je echter de ideale omstandigheden nodig. Op de Vechtsebanen in Utrecht zijn die momenten schaars, maar afgelopen zondagmorgen kon het Utrechtse ijs wedijveren met dat van het Thialf-stadion in Heerenveen. De veertien schaatsers van SVO, inclusief master Johan Murk, keerden huiswaarts met maar liefst 24 persoonlijke records. Johan Murk nam overigens gewoon deel aan het recordfestival, want hij verbeterde zich op de 500 en 1000 meter.
Voor pupil Mike Houdijk werd het een mooie morgen. De laatste weken verbeterden zijn ploeggenoten record op record, maar nu was hij zelf aan de beurt. Op de 500 meter scoorde hij een prachtige 50.11, maar ook op de 100 en 300 meter was hij sneller dan ooit.
Niels Ott, eerstejaars C, was wederom der snelste van het stel. Op de 500 meter verbeterde hij zich tot een prachtige 45.97 en op de dubbelde afstand kwam hij tot 1.32.17. Ook leeftijdsgenoot Cas van Deuren deed het weer prima. In zijn eerste officiële schaatsjaar sprintte hij bij zijn derde 500 meter naar 47.04. Een tijd waar veel oudere schaatsers zich nog op stukbijten.

Evenals Cas van Deuren is Nienke Oosterlaken, zij is ook volgend schaatsseizoen nog pupil, bezig aan haar debuutjaar op de wedstrijdbaan. Ze is daarbij bezig aan een unieke reeks, want ze verbeterde met 56.94 voor de negende keer op rij haar PR op de 500 meter. Een absoluut SVO-record! Bij de Oudewaterse vereniging kijken ze nu al reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd van de Hoenkoopse, die overigens nog op een klaploos onderstel haar rondjes schaatst.
De andere persoonlijke records werden op de vroege zondagmorgen geschaatst door Sem van Beek, Isa van Beek, Sem van Agthoven, Stan van der Wind, Celine van Straalen en Fleur Visser.
Een deel van de schaatsers, die ’s morgens deelnamen aan het recordfestival,, ging onmiddellijk na afloop van de wedstrijden naar het gecombineerde NK allround/sprint i Heerenveen. Daar werden de schaatshelden aangemoedigd en uiteraard werden er ook veel foto’s gemaakt.
IMG 20200126 WA0013 2

RaboClubSupport