IMG 20180424 WA0000
Op zaterdag 21 april werd de eerste wedstrijd van der Dave van Dam Inline-Cup van dit seizoen geskatet in Purmerend. Bij de pupillen 2 gingen slechts weinig pupillen van start. Vita van Deuren was op de sprint ruimschoots de snelste en werd tweede in het klassement. Lars Oosterlaken eindigde als vierde bij de jongens. De oudere jeugd mocht ’s middags aan de bak op een inmiddels zonovergoten piste. Bij de jongens pupillen 1 ging de winst op de tijdrit naar Asif Muhammed. Debutante Meike van Straalen liet behoorlijk wat tijd verloren gaan op de 300 meter tijdrit , omdat zij in de veronderstelling was slechts één ronde te hoeven skaten. Bij de puntenkoers liet Asif zich wederom van zijn sterkste kant zien. Lange tijd reed hij voorop en haalde flink wat punten binnen. Later in de wedstrijd kon hij zijn tempo wat laten zakken en zijn tegenstanders wat punten gunnen. De winst had hij al op zak. Ook Nienke Oosterlaken reed een tactische race. Lange tijd profiteerde zij van haar voorgangsters door achter hen te blijven rijden,  maar in de laatste paar ronden liet zij zien dat zij nog voldoende energie over had en nam flinke afstand van de andere meiden. Asif won het klassement bij de jongens en Cas van Deuren en Sem van Beek werd respectievelijk vijfde en zesde. Nienke Oosterlaken reed vooral een sterke puntenkoers. In het klassement eindigde de Hoenkoopse als zesde.De afsluiter van de dag was een spontaan ingelaste ploegenachtervolging. De behaalde resultaten van deze ritten telden niet mee  voor het eindklassement. Desalniettemin werd er flink gestreden om als snelste ploeg over de finish te komen.Laat in de middag vond de prijsuitreiking plaats. Naast ‘het goud’ voor Asif stond ook Marieke de Kruijff op het podium. Zij behaalde de tweede plaats in de gecombineerde wedstrijd voor senioren en de junioren A en B. Rianne Coljé werd in dezelfde wedstrijd vierde.De tweede wedstrijd van de Dave van Dam Inline-Cup wordt morgen in Almere geskatet.

Skate4 2018

Flyer Skate4 2018