IMG 0884 kopie
Gwen van Zuilen reed als enige in haar categorie, maar deed daarom zeker niet minder haar best. Zij liet zelfs de P2 jongens achter zich. De gouden medaille was dan ook meer dan verdiend.Ondanks de meivakantie deed er toch een groot aantal skaters mee aan de eerste wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup op woensdag 9 mei. Vanaf 17.15 uur kon iedereen zich aanmelden en zocht het toestromende publiek een plekje in het wat waterige zonnetje. Rond 18.30 uur startte de wedstrijd. Niet alleen de wedstrijdrijders namen deel, maar er was ook een speciaal programma samengesteld voor de aspirantrijders. Lieke van Rijs, van SSC de Poel uit Zeeland, kreeg dit keer concurrentie van de driejarige Hoenkoopse Rosan Oosterlaken. Het werd al snel duidelijk dat Lieke meer ervaring had en zij beklom dan ook de hoogste podiumplaats. Rosan was echter net zo blij met haar zilveren eremetaal. Gwen van Zuilen reed als enige in haar categorie, maar deed daarom zeker niet minder haar best. Zij liet zelfs de P2 jongens achter zich. De gouden medaille was dan ook meer dan verdiend.
De wedstrijdrijders reden eerst een tijdrit over een ronde. Tom van Vliet, ondanks het feit dat hij de volgende dag aan de start van het NK in Heerde zou staan nam hij ook deel aan de Jumbo Blankestijn Cup, zette een tijd neer van 00:18.463 en was daarmee de snelste van de avond. Tijdens de series van de P2 nam Vita van Deuren het op tegen Noah Epping uit Gouda en Lars Oosterlaken. Vita liet tijdens deze mooie strijd zien dat dames zeker niet onder doen voor de heren en wist beide mannen te verslaan. Bij de P1M reed de Zeeuwse Hendrika de Kok een ijzersterke race. Zij wist haar tegenstandsters allemaal op flinke afstand te houden. Gefocust als zij reed merkte zij pas bij het finishen op dat Meike van Straalen ten val was gekomen en haar race niet af had kunnen maken.

Marathon
De avond werd afgesloten met een marathon. De P2-rijders en een enkele beginner reden 15 ronden. Lars Oosterlaken reed een tactische race. Een versnelling halverwege de rit zorgde ervoor dat hij op kop kwam te rijden. Noah Epping liet dit echter niet zomaar gebeuren en haalde op zijn beurt Lars weer in. Met minder dan een seconde verschil behaalde Noah daardoor de overwinning op dit onderdeel.De kopgroep van de 40 ronden tellende marathon bestond uit Tom van Vliet, Patrick van Echtelt en Freek Wiltenburg. Lange tijd reden zij gezamenlijk hun rondes. Patrick en Freek konden echter niet voorkomen dat Tom zich uiteindelijk van hen losmaakte en de winst pakte.Tijdens de prijsuitreiking ontvingen alle deelnemers een medaille. Een klein Zeeuws meisje, een trouwe toeschouwer van de rijders van SSC de Poel, wilde ook weleens weten hoe het is om op het podium te staan. Brutaal stapte zij naar voren. Tom van Vliet zag wel toekomstig talent in het dametje en maakte graag plaats voor haar. Vol trots poseerde zij tussen de ‘grote mannen’ en fantaseerde over hoe het zou zijn als zij later ook zo groot zou zijn.Natuurlijk werd de avond weer afgesloten met een verloting van door Dave van Dam Sport en Jumbo Blankestijn beschikbaar gestelde prijzen. Sokken, veters, snoeptassen, maar ook grotere prijzen als een helm en beschermers werden dankbaar door de winnaars in ontvangst genomen. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde avond. De volgende Jumbo Blankestijn Cup zal worden gereden op zaterdag 9 juni.

Uitslagen
De uitslagen van de eerste wedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup zijn te vinden op www.jumboblankestijncup.nl. De foto's zijn binnenkort te vinden in het bovenmenu van deze website onder FOTO's

IMG 0872 kopie

Skate4 2018