DSC09643 kopie
De statistieken bewijzen het. De deelnemersaantallen aan de Jumbo Blankestijn Cup, voorheen de Triple A Cup, groeien gestaag. Dit jaar gingen er gemiddeld zo’n vijftig skaters van start bij de Oudewaterse competitie. De finalewedstrijd, die zaterdagavond werd gehouden, spande echter de kroon met 58 deelnemers. In de IJsselbode werd nog een aantal van 65 genoemd, maar dit was inclusief een foutieve dubbeltelling in de categorie van de jongste wedstrijdrijders.
De vele toeschouwers bij de finalewedstrijd van de Jumbo Blankestijn Cup kregen zaterdagavond een avondvullend programma voorgeschoteld. Het recordaantal inline-skaters zorgde bij start van de wedstrijd voor enig oponthoud, daar de hardwerkende jury alle deelnemers een plekje in het complexe Mylaps-wedstrijdsysteem diende te geven. Marian Visser, voorzitter van het SVO-organisatiecomité, was zelf een groot deel van de avond bezig met het bijstickeren van medailles en het herordenen van de vele prijzen. De prijsuitreiking werd een evenement op zich. Maar liefst 40 keer werd het podium beklommen voor één van de huldigingen. Het was dan ook al lang donker toen de lichten op het Statenland doofden.Het deelnemersveld was zaterdagavond wel heel divers. Van start gingen landelijke (sub)toppers, zoals Stijn van de Bunt, Tom van Vliet en Demi Benschop. Lopiker Van de Bunt werd dit jaar meervoudig nationaal kampioen bij de kadetten en Demi Benschop en Tom van Vliet behaalden in vorige seizoenen meerdere podiumplaatsen bij NK’s. Bij de afsluitende marathon was Stijn van de Bunt de enige serieuze uitdager van thuisrijder Tom van Vliet. Tot halverwege de koers kon ‘kadet’ Van de Bunt bijblijven, maar toen de aanvankelijk rustig rondcirkelende Tom van Vliet eenmaal gas gaf was het gedaan met de moedige poging van de dit jaar sterk gegroeide Lopiker. Tom van Vliet maakte dit jaar de moeilijke overstap gemaakt naar de seniorencategorie en heeft een seizoen achter de rug met weinig hoogtepunten. De Engelse coach Davis was desondanks overtuigd van de kwaliteiten van zijn pupil: ‘He is in a very good shape.’

Topavond
Niet alleen landelijke toppers lieten zich zien op de SVO-piste, maar ook beginnende skaters. Zo debuteerde de vierjarige Isabel de Jong op de wedstrijdbaan. Isabel maakte veelvuldig kennis met het asfalt, maar stond steeds weer lachend op. Na de prijsuitreiking, waarbij ze zowel in de daguitslag als in het klassement als derde eindigde, weigerde ze ondanks de moedige pogingen van haar enthousiaste ouders om haar skates uit te doen. Isabel had een topavond. In het klassement eindigde de nog een paar maanden jongere, maar meer ervaren, Rosan Oosterlaken net boven Isabel. Winnares werd Liza Tuiloo van SC Gouda. Bij de fotoshoot op het podium was het een hele tour voor de drie jongedames om gezamenlijk op de hoogste, maar smalle trede van het podium te staan. De alom aanwezige Marian Visser zorgde met een steuntje in de rug dat het drietal overeind bleef.
Noah Epping van SC Gouda imponeerde bij de jongens pupillen 2. Technisch prachtig skatend verwees het Goudse talent Lars Oosterlaken naar plaats twee. Bij de meisjes miste de afwezige Vita van Deuren de zekere winst in het klassement. Die ging nu naar Sanne Spink van SC Gouda.
Spannend was de strijd in de series bij de sterk bezette, hoogste pupillencategorie. Het was uiteindelijk Niels de Kruijk van SSV Lek en Linge die zich de sterkste toonde, maar Cas van Deuren hoefde maar weinig voor de spontane De Kruijk onder te doen. Bij het inrijden discussieerden beide mannen nog over de schijnbaar nieuwe beugel van Cas van Deuren. Niels Ott trainde dit jaar voor het eerst op de skates en hij eindigde achter de sterke Sem van Beek als vierde in de wedstrijd. Met zijn sterke en stabiele wijze van rijden is Ott absoluut een belofte voor de toekomst. SVO beschikt over een sterke pupillengroep, want naast het genoemde drietal staan ook Mike Houdijk, Onne van Miltenburg en Asif Muhammad hun mannetje.
De Oudewaterse meisjes hadden bij de meisjes pupillen 1 het geluk dat Hendrika de Kok van SSC de Poel wegens ziekte ontbrak. Anne Murk won nu de wedstrijd, maar de winst in het klassement ging naar Nienke Oosterlaken, die Celine en Meike van Straalen voorbleef.
Bij de meisjes kadetten ontspon zich op de marathon een boeiende strijd tussen Denise van Vuuren en Fleur Visser. Eerder op de avond werd de tijdrit gewonnen door Van Vuuren, maar bij de series over zes ronden werd zij op de meet verslagen door haar meer ervaren ploeggenoot. De marathon over twaalf minuten moest dus de beslissing brengen. Beide SVO-meiden verloren elkaar niet uit het oog, maar het was Denise van Vuuren die als eerste over de finishlijn kwam en de dagoverwinning pakte. In het eindklassement delfden de Oudewaterse meisjes het onderspit tegen de Puttershoekse Pien van der Linde, die over vier wedstrijden net iets regelmatiger scoorde dan de Oudewaterse meisjes.
Stijn van de Bunt was een klasse apart bij de jongens kadetten. Joep Stubbe verspeelde de tweede plaats in het dagklassement door een flinke schuiver in de series, maar hij revancheerde zich met een prachtige derde plaats in het overall-klassement van de marathon. Daarmee bleef hij Freek Wiltenburg en de verrassende Leon Cas Visser nipt voor. Over vier wedstrijden was Joep Stubbe de sterkste bij de kadetten.
Bij de meisjes junioren streden de lichtvoetige Marieke de Kruijff en Rianne Coljé om de winst. Bij de series gingen beide meiden met hoge snelheid richting de laatste bocht, maar Marieke de Kruijff toonde zich de slimste en ging als eerste de bocht in. Rianne verloor daardoor zoveel snelheid dat ze de winst moest laten aan haar ploeggenoot.
Met vier deelnemers in de seniorencategorie kreeg de finalewedstrijd ook een meer volwassen karakter. Jorrit Streng droeg daar ook nog zijn steentje bij, want hij vierde zaterdag zijn 21ste verjaardag. In de wedstrijd kon hij echter geen potten breken en hij concentreerde zich dan ook meer op de strijd met Demi Benschop dan op het duel met Tom van Vliet en Freek Wiltenburg. Ook daar moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstrever, die zich ’s zomers volledig richt op het inline-skaten. Het veranderde echter niets aan de feestvreugde.

DSC09639 kopie

Winnaars Jumbo Blankestijn Cup 2018-2019
Aspiranten: Liza Tuiloo (MP4), Alison Goedhart (MP3), Jamie Epping (JP3), Daphne van Kooten (MP2), Rick Zuijdwegt (JP2), Roos Weststrate (MP1), Jarno Walhout (JP1), Emma Kuijpers (MK), Jelmer de Winter (JK)
Wedstrijdrijders: Fernandez Lommers (JP4), Gavin van Oudheusden (JP3), Sanne Spink (MP2), Noah Epping (JP2), Nienke Oosterlaken (MP1), Cas van Deuren (JP1), Pien van der Linden (MK), Joep Stubbe (JK), Marieke de Kruijff (MJ), Tom van Vliet (HS) en Demi Benschop (DS)

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

JBC 2019

Helm

Schaatshelmen

Promo jeugdschaatsen

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps