IMG 2886
Na een zomerstop van een aantal weken stond er op zaterdag 7 september weer een Dave van Dam inlinecup wedstrijd gepland, dit keer in Ede. De ochtendploeg, de families Oosterlaken en Van Deuren, hadden een mooi plekje voor de tent weten de bemachtigen. Met de finishlijn vlak voor de tent hoefde niemand iets te missen van de veelal spannende close finishes deze dag.
Tijdens het ochtendprogramma kwamen Lars en Rosan Oosterlaken en Vita van Deuren in actie. Rosan reed zoals altijd met een grote glimlach op haar gezicht haar rondjes en beklom vol trots de tweede trede van het erepodium. Lars en Vita streden voor wat zij waard waren op het toch wel zwaar rijdende Edese asfalt. Zij behaalden respectievelijk de vijfde en vierde plek in het dagklassement.
Het middagprogramma startte met 100 meter series. Net als tijdens de wedstrijd in Amersfoort leverde dit onderdeel ook dit keer veel problemen op bij de tijdsregistratie. De finales van de meisjes kadetten werd weliswaar uitgereden, maar bij de jury ontstond verwarring over het ontbreken van een rijdster. Desondanks werd de wedstrijd vervolgd met de meisjes P1. De Montfoortse tweeling van Straalen streed hierbij tegen elkaar. Dit leverde een mooi plaatje op. Beide dames deden niet voor elkaar onder en met het blote oog was nauwelijks te zien wie als eerste over de finishlijn kwam. Het was Celine die net iets sneller bleek te zijn dan haar tweelingzus. Van onderlinge strijd was echter geen sprake. Hard lachend en met een ‘boks’ verlieten ze het strijdveld.

Ook tijdens deze finales bleken er echter een aantal rijdsters verkeerd ingedeeld te zijn. Na vier races werd de wedstrijd gestaakt en vond er spoedoverleg plaats tussen de teamleiders en de juryleden. Gezien het feit dat de wedstrijd al bijna twee uur gaande was en het eerste onderdeel nog altijd niet afgerond was, werd besloten om dit wedstrijdonderdeel te staken en alleen de eerste tijd te laten tellen. “Ach,” zo probeerde een van de juryleden de moed erin te houden, “de zon schijnt tenminste! Het had veel erger gekund!”
De volgende onderdelen, de one lap 400 meter en de 1000 meter series verliepen daarna voorspoedig. Gezien de verloren tijd werd de 1000 meter echter slechts een keer gereden zonder finales, waarbij iedereen tegelijk van start ging.
Sem van Beek liet zich van zijn beste kant zien. Hij reed tijdens alle races in beginsel in de kopgroep, maar werd steeds in de laatste bocht voor de finish toch ingehaald door snellere rijders, waardoor een podiumplaats aan hem voorbij ging. Desondanks verbaasde het publiek zich over zijn goede prestaties en menigeen vroeg zich dan ook verbaasd af wat Sem gedaan had. Het antwoord van zijn vader gaf meteen veel duidelijkheid: Sem had een Snelle Jelle gegeten net voor hij van start ging!
Nienke Oosterlaken reed tijdens de one lap 400 meter op een mooie tweede plaats, maar kreeg een zetje van een tegenstandster en zakte hierdoor twee plaatsen terug. Haar beklag bij de jury over deze zet leverde helaas voor Nienke niets op.
Helaas kwam Mike Houdijk tijdens de laatste race ten val en de EHBO-ers moesten op het laatste moment, na een relatief rustige wedstrijd, toch nog in actie komen. Een diepe snee in zijn knie leverde een flink verband op. Stoer als hij is zat hij zondagochtend echter gewoon weer op de racefiets met een aantal clubgenoten.
Ondanks het lange wachten en het zwaar rijdende asfalt presteerden de SVO-ers toch prima in Ede. Asif Muhammed behaalde een mooie eerste plaats in zijn klasse. Cas van Deuren volgde hem op de voet en ging er met een zilveren medaille vandoor. Anne Murk is weer goed op weg na haar blessure en mocht eveneens een zilveren medaille in ontvangst nemen. Tot slot was er ook voor Marieke de Kruijff een zilveren medaille.
De dag eindigde met de laatste marathon van dit seizoen. Zowel Demi Benschop als Raphael Boef behaalden hierbij een eerste plaats in het dagklassement. Fleur Visser eindigde op een nette derde plaats in het eindklassement. Ook Rianne Coljé kon trots huiswaarts keren. Zij mocht het gouden eremetaal mee naar huis nemen.
IMG 2904