IMG 4291 kopie
Was iedereen tijdens de eerste Dave van Dam inlinecup nog gehuld in dikke winterjassen, tijdens de tweede wedstrijd was het juist zoeken naar een plekje in de schaduw. Al vroeg in de ochtend scheen de zon flink en liep de temperatuur in rap tempo op. De wedstrijdrijders moesten wel even omschakelen naar het warme weer, maar desondanks reden de SVO-ers snelle tijden op de 100-meter sprint. Debutante Daphne van Kooten ging haar eerste wedstrijd goed van start en wist de snelste tijd neer te zetten in haar categorie. Ook Sem van Beek en Vita van Deuren eindigden op een eerste plaats. Fleur Visser kwam tijdens haar 100-meter sprint helaas flink ten val. Dit had als gevolg dat Fleur niet meer aan de start kon verschijnen bij de overige onderdelen.
Na een technische storing, waarbij het geduld van de rijders behoorlijk op de proef werd gesteld, kon er rond 13.00 uur gestart worden met het tweede onderdeel. Voor de P2 stond er een 1000-meter sprint op het programma. Daphne van Kooten reed vrijwel meteen op kop, liet zich even terugzakken naar de derde plek, maar sprintte haar voorgangsters weer voorbij waardoor ze weer op kop lag. Bij het horen van de bel dacht Daphne echter dat ze er al was en zag vele rijdsters haar weer voorbij gaan. De Montfoortse maakte opnieuw snelheid, maar wist de kopgroep helaas niet meer te bereiken.

De overige categorieën reden een one lap. Ook nu liet Sem van Beek weer een ijzersterke race zien. Hij eindigde wederom op een eerste plaats. Sem was op dat moment al zeker van een podiumplaats. De one lap verliep echter niet vlekkeloos. Zeer veel valpartijen, volgens de jury veroorzaakt door vermoeidheid door de warmte, deed de jury besluiten om het laatste onderdeel van de wedstrijd niet meer door te laten gaan. Dat ook de skaters van SVO last hadden van de warmte bleek wel toen er een luid gejuich op ging in de tent bij het horen van dit nieuws. Desondanks hadden ze goed gereden en gingen er weer veel medailles mee naar huis. Er was brons voor Cas van Deuren en Marieke de Kruijff en zilver voor Rosan en Nienke Oosterlaken. Sem van Beek en Vita van Deuren mochten beiden het goud in ontvangst nemen. Daphne van Kooten haalde, door de vergissing tijdens de 1000 meter, net geen podiumplaats. Ze eindigde op de vierde plek.

JBC 2019