IMG 20190506 WA0000 1
Met het verrijden van de Holland Cup in Heerde zitten de eerste drie Europacups Inline Skaten erop. Voor SVO-rijders Tom van Vliet en Raphael Boef valt er nog wel wat te verbeteren.
Geisingen - De eerste wedstrijden in het Zuid-Duitse Geisingen begonnen goed voor Raphael Boef, die zich goed van voren liet zien. Hij maakte indruk door in de finale van de puntenkoers weg te rijden en werd pas op de streep door een tweetal rijders gepasseerd. Hoe groter de afstand, hoe meer hij doorgaans op stoom komt. Hetzelfde geldt voor Tom van Vliet, die in goede vorm naar Geisingen was afgereisd. Hij liep helaas bij de sprintafstanden een liesblessure op, en moest daardoor vroegtijdig de strijd moest staken.
De 10 kilometer afvalkoers, waarbij telkens de laatste rijders afvallen, was vooraf een prooi waar Raphael zijn zinnen op had gezet, maar door een beroerde start kwam hij achterin het veld terecht. Daar is het dringen geblazen, en nog voor hij zich enigszins had kunnen warm rijden werd zijn nummer omgeroepen en kon hij gaan douchen.


Gross Gerau De tweede dag waren regen en hagel spelbreker, maar er werd gewoon gekoerst. De voorzichtig rijdende Tom was net hersteld van een flinke valpartij tijdens de training in Oudewater een aantal weken eerder, en koos ervoor ditmaal heel te blijven, waardoor een hoge klassering uitbleef. Raphael Boef zal zich nog wel eens achter zijn oren krabben over zijn wielkeus, want zijn finale legde hij al glibberend weg, waar de rest van het peloton redelijk stabiel op de juiste regenwielen kon doorkoersen. Een teleurstellende 24e plek was zijn deel.In de afvalkoers leek Tom de opgaande lijn door te zetten, maar halverwege zag hij zich geconfronteerd met een gesloten rij ruggen, waardoor er geen doorkomen aan was. Nauwelijks moe moest hij vroegtijdig de piste verlaten. Ook Raphael hoefde zich niet in het zweet te werken, want al na 8 ronden stond hij naast de baan.
Holland Cup Heerde - Helaas kwam Tom bij de enige Europacup in Nederland al op de 500 meter ten val. Omdat hij flink last had van zijn nek besloot hij het toernooi te laten voor wat het was. Raphael bleef gelukkig wel overeind, maar kwam op zijn favoriete afstanden telkens net een fractie tekort en kon zich niet mengen in de strijd om de ereplaatsen. Een 29e plek was tot zijn teleurstelling het hoogst haalbare op 'thuisbaan' Heerde. Gelukkig heeft het tweetal nog een aantal weken om richting het Nederlands Kampioenschap in Wervershoof en Medemblik orde op zaken te stellen, want daar worden de echte prijzen verdeeld.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Helm

Schaatshelmen

Jeugdskaten bij SVO

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps