IMG 5121 2
Het was al vroeg dag voor de jongste deelnemers aan de Dave van Dam inlinecup die op zaterdag 25 mei in Zeist plaats vond. Voor hen startte de wedstrijd al om 10.00 uur. De familie Oosterlaken had deze ochtend met een paar valpartijen te maken. Rosan viel tijdens het inrijden. Dit leverde haar slechts een kleine pleister op. Broer Lars maakte echter een flinke duikeling tijdens de puntenkoers. Een dikke hand en fikse schaafwonden waren het gevolg. Ondanks zijn val behaalde Lars nog wel een bronzen medaille.
Om 13.00 uur startte het programma voor de oudere rijders. Patrick van Echteld, mee als coach van de SVO-wedstrijdrijders, kreeg spontaan ook zin om mee te rijden. Met een kort telefoontje kon geregeld worden dat zijn skeelers werden meegenomen vanuit Montfoort naar Zeist en zo geschiedde het dat de coach flink aangemoedigd werd door zijn pupillen en hun ouders gedurende zijn tijdrit. Niet alleen Patrick zette een snelle tijd neer op de tijdrit over 600 meter. Ook Niels Ott reed ijzersterk. Marieke de Kruijff was met een tijd van 1:06.428 de snelste in haar categorie.

De dames P1 waren behoorlijk aan elkaar gewaagd tijdens de series. Een achttal dames reed tijden die soms slechts honderdsten van seconden van elkaar verschilden. In de B-finale lieten Meike van Straalen en de Nijkerkse Lieke Kaaij de overige tegenstanders ver achter zich. Meike leek de winst te pakken, maar de transponders wezen uit dat Lieke toch net iets eerder over de finish kwam. Vita van Deuren wist de winst in de A-finale te pakken.
De oudere rijders speelden tijdens de finales van de series een slim spel. Lange tijd werd er zeer langzaam in een treintje gereden om krachten te sparen voor een eindsprint. Isa van Beek, rijdend in de B-finale, reed de hele race in een zeer rustig tempo voorop. Langs de kant werd gegrapt hoe knap het was dat ze dit de hele rit volhield, maar Isa bleef ook tijdens de sprint naar de finish haar tegenstandsters voor en pakte de winst in de B-finale.
Cas van Deuren en Niels Ott hadden het spelletje goed afgekeken en wisten op deze manier respectievelijk een eerste en tweede plaats te behalen op dit onderdeel.
Patrick van Echteld, uiteraard wilde hij zijn pupillen even laten zien hoe je snel van start moet gaan, startte ietwat te snel tijdens de series. Het leverde hem een gele kaart op. Tijdens de finales reed hij vervolgens zo traag dat menig toeschouwer op zijn horloge keek en verzuchtte toch wel graag om 16.00 uur huiswaarts te willen keren. Patrick wilde het spel echter slim spelen. Hij zette een schijnbeweging in, waardoor de anderen dachten dat hij er vandoor zou gaan. Dit liep anders dan Patrick verwacht had. Zelf sprintte hij nog niet weg, maar zijn tegenstanders spurtten er al vandoor. Hij moest zijn ‘tactiek’ hierdoor bekopen met een derde plaats op dit onderdeel.
De Montfoortse mannen Cas van Deuren en Niels Ott namen samen met de Goudse Mendel Holwerda de leiding tijdens de puntenkoers. Niels kwam helaas te val, maar stond meteen weer op en wist desondanks een derde plaats in de wacht te slepen. De winst was wederom voor Cas.
Marieke de Kruijff was in goede vorm en ging er zowel bij de tijdrit als bij de series met de winst vandoor. Op de puntenkoers behaalde ze een tweede plaats. Alles bij elkaar leverde haar dit een gouden medaille op in het dagklassement. Ook Cas ging met het goud huiswaarts. Niels Ott kreeg een zilveren medaille omgehangen. Brons was er voor Sem van Beek, Anne Murk en Patrick van Echteld.
De Dave van Dam Inlinecup ligt de komende weken even stil. Pas op 6 juli is de volgende wedstrijd. Voor de SVO-ers een thuiswedstrijd, want dan zal de skeelerbaan op het Statenland het toneel zijn van de Dave van Dam inlinecup.
IMG 5101 2

JBC 2019