IMG 5310 kopie 2
Een lekker zonnetje en een aangename temperatuur zorgden ervoor dat de tweede wedstrijd van Jumbo Blankestijn Cup soepel verliep en het toegestroomde publiek zichtbaar genoot van de wedstrijden. Op woensdag 29 mei verschenen ruim 50 deelnemers aan de start van de wedstrijd. De SVO-toppers ontbraken dit keer i.v.m. de Nederlandse Kampioenschappen die in het Hemelvaartweekend in Wervershoof en Medemblik werden gehouden.
De jongste jeugdskaters beten het spits af met een 100 meter tijdrit. Zo hard mogelijk rijden en een snelle tijd neerzetten stond nog niet voor iedereen voorop. Een aantal rijders gaf de voorkeur aan een veilige race en nam de tijd om tijdens de rit de bescherming even goed te doen.  Daarna was het de beurt aan de wat oudere jeugdskaters. Zij reden een tijdrit over een volle ronde. Noëlle Jongebreur zette, na er een jaartje tussenuit te zijn geweest en slechts een training te hebben gehad dit seizoen, meteen een prachtige tijd neer en eindigde op dit onderdeel op een tweede plaats vlak achter Isa van den berg.
Joep Stubbe heerste bij de wedstrijdrijders, maar werd op de hielen gezeten door Woerdenaar Björn Kitselaar en Niels Ott. Laatstgenoemde was in zeer goede vorm. Ook bij de andere wedstrijdonderdelen moest Stubbe zijn uiterste best doen om de Montfoorter achter zich te laten. Niels Ott kwam bij de series over 6 ronden slechts drie tiende van een seconde later over de finish dan zijn Oudewaterse tegenstander.

De dames P1 maakten er eveneens een spannende strijd van bij de series. Meike van Straalen had een snelle start, maar kon niet voorkomen dat de Zeeuwse Hendrika de Kok al snel de koppositie overnam. Een inhaalmanoeuvre van Meike leverde haar echter niet het gewenste effect op. Vita van Deuren wist het ontstane gaatje dicht te rijden en zette van Straalen daarmee op de derde positie. Lange tijd leek het erop dat de Zeeuwse de strijd zou winnen. Vita bleek echter nog voldoende over te hebben, zette de sprint in op het laatste rechte stuk en wist als eerste over de finishlijn te komen.
Hoewel Rianne Coljé behoorlijk hard ten val kwam tijdens haar tijdrit, ze kwam al duikelend over de finishlijn, verscheen ze toch weer aan de start van de series en wist er met de winst vandoor te gaan.
De wedstrijd werd afgesloten met een marathon. De jongste deelnemers reden vier rondes. Dat dit nog een hele kluif voor ze was bleek wel uit het feit dat de EHBO het behoorlijk druk kreeg tijdens de laatste ronde. Veel jonge deelnemers kwamen ten val vanwege de vermoeidheid. De oudere jeugdskaters reden mee met de jongere wedstrijdrijders. Zes minuten lang reden zij hun rondes. De jeugdskaters, toch enigszins op hun hoede vanwege de snelheid waarmee de wedstrijdrijders hen voorbij suisden, reden aan de buitenkant van de baan. Aangemoedigd door de aanwezige trainers wisten zij allemaal de zes minuten vol te maken.
De oudere wedstrijdrijders reden de afsluitende marathon over 12 minuten. Joep Stubbe ging er met de overwinning vandoor, op de voet gevolgd door Niels Ott en Björn Kitselaar.
De huldiging liet nog even op zich wachten. Hieraan voorafgaand vond een verloting van diverse producten, beschikbaar gesteld door Jumbo Blankestijn en Dave van Dam, plaats. Pas nadat alle bidons, gevulde boodschappentasjes en sokken verloot waren, werd er overgegaan tot de prijsuitreiking. Noor van Vliet, enige deelneemster in haar leeftijdscategorie bij de aspiranten, werd door de speaker geroemd om haar prestaties en zag in haar een aanstormend nieuw talent voor de wedstrijdgroep. Familie de Jong keerde vol trots huiswaarts. Alle drie de kinderen namen een gouden medaille in ontvangst uit handen van wedstrijdleidster Marian Visser.
De winnaars bij de niet-wedstrijdrijders waren Isabel de Jong en Siebe de Jong (P4), Julie van de Ridder en Jesper de Jong (P3), Isa van den Berg en Sietse Verploeg (P2) en Noor van Vliet en Floris Verploeg (P1). De winnaars bij de wedstrijdrijders waren Fernandez Lommers (P4), Daphne van Kooten en Noah Epping (P2), Hendrika de Kok en Sem van Beek (P1), Pien van der Linden en Niels Ott (K) en Rianne Coljé en Joep Stubbe (J).

JBC 2019