IMG 5688
Steeds meer SVO-jeugdskaters doen mee met de skatewedstrijden die in Oudewater en directe omgeving worden gehouden. Voor SVO was dat aanleiding om voor deze enthousiaste kinderen verenigingsshirts aan te schaffen. Het Statenland kleurde vrijdagavond dan ook flink rood bij de derde wedstrijd van Skate4, die op de piste van de Oudewaterse vereniging werd gehouden.
Skate4 is een wedstrijdserie voor beginnende skaters. De competitie werd begin mei geopend in Gouda en kreeg een vervolg op de mooie baan in Lekkerkerk. Deelnemers komen hoofdzakelijk uit de Lopiker- en Krimpenerwaard, maar ook SC Gouda levert, vanaf de overzijde van de Hollandse IJssel, altijd een flink contingent deelnemers. In Oudewater liet van de vooraf ingeschreven 60 deelnemers helaas een klein deel verstek gaan, maar door de plotselinge deelname van een flinke groep voor het schaatsen trainende jeugdleden van SHV Woerden ging er een record aantal skatertjes van start.
Bij de wedstrijden van Skate4 gaat het niet om het winnen, en het daarbij behorende verliezen, maar staat het ‘skaten is fun’ centraal. In die zin was het jammer dat de vooraf aangekondigde chaos-race aan het eind van de wedstrijdavond verviel, want juist dat onderdeel was gericht op het plezier in het skaten. De wedstrijdorganisatie vond het aantal deelnemers echter te groot om risico’s te nemen en dat was een wijs besluit. De wedstrijd werd dan ook beperkt tot tweemaal de 100 meter en de afsluitende series, waarbij de deelnemers op sterkte aan elkaar werden gekoppeld.

Zwaaien naar de fotograaf
Op de 100 meter sprint werden de deelnemers voor het eerst geconfronteerd met een bocht in het parcours. Dat leidde tot verschillende inzichten bij de deelnemers. Zo waren er die zo scherp de bocht aansneden dat ze de witte lijnmarkering overschreden, terwijl anderen ‘op veilig’ de buitenbocht namen en zelfs nog even tijd reserveerden om naar de, ook in het SVO-rood geklede, fotograaf te zwaaien. De tijden waarmee de skatertjes over de finishlijn rolden verschilden dan ook aanzienlijk.
Onder de deelnemers een aantal absolute toptalenten. Zo namen er aan Goudse zijde een paar kinderen deel die ook al in de regionale Dave van Dam Cup hun kunsten vertonen. Diep zittend, en met veel techniek, heersten zij in Oudewater. Ook bij SVO skateten er echter een aantal talentjes mee, die dit jaar veel progressie hebben geboekt. Ook voor hen wacht de overstap, als ze dat willen, naar het wedstrijdskaten. Voor het zover is staan voor de Oudewaternaartjes echter nog de finale van Skate4 in Ammerstol en de SVO-clubkampioenschappen op zaterdag 21 september op de wedstrijdkalender.
IMG 5743

Flyer clubkampioenschappen 2019