IMG 20190702 WA0001 2
Op vrijdagochtend 28 juni vertrokken verschillende auto’s vanuit Oudewater en Montfoort richting West-Friesland. Op de camping werd snel alles uitgepakt om na de lunch nog snel een rondje langs de skeelerbanen te fietsen. Terug op de camping werd de jarige Cas van Deuren toegezongen en na koffie met gebak werd rond 16.00 alle spullen gepakt en vertrokken we richting de piste in Wervershoof.
Met een groot deelnemersveld met ook verschillende rijders uit Denemarken, Polen, België werd er gestart met een flying lap. Vita, Nienke, Anne, Fleur, Cas en Niels reden zich op de piste met lastige bochten naar een mooie plaats in de middenmoot van hun categorie. Hierna werd door de P1 meiden nog 800 meter inline gereden en de kadetten reden 1000 meter. Een valpartij bij de kadetten zorgde ervoor dat er in de late avondzon terug gefietst werd naar de camping, waar iedereen na wat lekkers snel het bed inging om fris en fruitig aan dag 2 te beginnen.
Zaterdagochtend vertrokken we weer vroeg naar de baan in Medemblik voor 1000 meter serie en een afvalkoers voor de P1 over 3 km en de Kadetten 5 km. Op Fleur na startte iedereen in de halve finale, jammer genoeg wist niemand zich te plaatsen voor de finale. De rijders werden langs de baan goed verzorgd door de wedstrijdorganisatie met een warme maaltijd. De dag werd afgesloten met de afvalkoers waarbij de speaker zeer slecht te verstaan was en Anne Murk hierdoor iets te vroeg de wedstrijd verliet. Rond 16.00 uur kon iedereen weer richting de camping waar de barbecues werden aangestoken. De afwas na afloop zorgde voor de beste teamprestatie van dit weekend.

Na al twee gezellige dagen brak weer vroeg de laatste dag aan. Op deze zondag met veel wind stond er een serie over 1 ronde over het wegparcours, een 100 meter en tot slot een puntenkoers op het programma. Het wegparcours was voor sommigen nieuw, maar iedereen wist zijn plekje in het klassement goed te verdedigen. Het werd een lange dag met storingen, valpartijen en vertragingen maar na een teamleidersoverleg werd besloten het programma toch niet in te korten. Op de 100 meter lieten Cas en Vita zien goede sprinters te zijn en zetten beide de zesde tijd neer. Fleur won haar serie als volleerd sprintster. Niels leert snel, na de race geeft hij al snel aan waar hij denkt dat hij zich kan verbeteren. Na de afsluitende puntenkoers kon iedereen terugkijken op een zeer sportief en geslaagd skeelerweekend.

JBC 2019