IMG 6987 2
De finale van de Dave van Dam Inline-Cup werd op zaterdag 14 september in Amersfoort gereden. Al vroeg brak de zon door. Deze laatste wedstrijd kon dus onder perfecte weersomstandigheden gereden worden.
Tijdens het ochtendprogramma kwamen Lars en Rosan Oosterlaken en Daphne van Kooten in actie. Daphne eindigde op een nette zesde plaats. Omdat ze echter aan te weinig wedstrijden mee heeft gedaan stond ze niet in het eindklassement. Nadat Rosan iedere wedstrijd tweede was geworden, was de verbazing enorm toen zij op de eerste plaats bleek te staan in het eindklassement. Haar tegenstandster had een wedstrijd gemist, waardoor Rosan alsnog meer punten had weten te verzamelen. Hoewel haar broer Lars in het dagklassement net geen podiumplaats wist te bemachtigen, werd hij toch derde in het eindklassement.
Het middagprogramma startte met een tijdrit over 100 meter. De nogal slecht zichtbare krijtstreepjes, die de baan in drie banen moesten scheiden, zorgden ervoor dat enkele rijders niet in de eigen baan bleven. Vita van Deuren week iets te veel af naar de baan van haar tegenstandster. Haar tegenstandsters gaven echter aan niet gehinderd te zijn, waardoor er geen consequenties volgden. Wel werden er snel pylonnen op de baan gezet om te voorkomen dat meerdere rijders in een verkeerde baan zouden belanden.

Na de tijdrit stonden er series van één ronde op het programma. De starter wachtte vrij lang met starten, wat ervoor zorgde dat er meerdere gele kaarten uitgedeeld moesten worden. Een strenge lijnrechter hield ondertussen scherp in de gaten of niemand op of over de lijn kwam. Nadat hij een enkele waarschuwing uit had gedeeld, vond hij het tijd voor een geintje. Met een stalen gezicht kreeg Rianne Coljé te horen dat de zojuist uitgevoerde actie haar een DQ op zou leveren. Even leek Rianne te schrikken, maar al snel had ze door dat het een grapje was. Wellicht zorgde deze actie ervoor dat ze de beste man even wilde laten zien wat ze in haar mars heeft, waardoor ze er op de sprint over 1000 meter met de winst vandoor ging.
De heren Kadetten waren in goede vorm. Cas van Deuren, Niels Ott en Mike Houdijk gaven niemand de ruimte en pakten op ieder onderdeel de eerste, tweede en derde plaatsen. Aan het eind van de dag was het podium dan ook geheel voor de mannen van SVO.
Niet alleen de heren Kadetten gingen er met het eremetaal vandoor. SVO was sterk vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën. Marieke de Kruijff en Cas van Deuren eindigden beiden op een eerste plaats, Vita van Deuren, Sem van Beek en Niels Ott wonnen zilver. Voor Anne Murk en Mike Houdijk was er brons. Ook in het eindklassement gingen er veel prijzen richting de SVO-ers. Nienke Oosterlaken, Sem van Beek, Cas van Deuren, Anne Murk en Marieke de Kruijff eindigden allemaal op de eerste plaats. Voor Niels Ott was er een tweede plaats. Vita van Deuren en Fleur Visser mochten een bronzen beker mee naar huis nemen.

RaboClubSupport