IMG 2925 3
Voor de schaatsers is de winter aanstaande, want komende zaterdag opent kunstijsbaan De Vechtsebanen de poorten. Het kriebelt dan ook bij de SVO-schaatsers, zondag stonden de eerste durfals zelfs al op het ijs van Dronten, en bij menig schaatsliefhebber is het vet dan ook al van de schaatsen verwijderd en zijn de botte kanten van de schaatsen scherpgeslepen. Toch werden dit weekend nog de ‘schaatsen met wieltjes’ worden ondergebonden, want op het Statenland stonden de SVO-clubkampioenschappen op het programma.
Terwijl er bij de buren in Het Statenbad werd gesuppolood om de NK-titels ging het bij SVO dus om de eigen titelstrijd, maar ook om het verbeteren van clubrecords. Na afloop van het reguliere kampioenschap, er werd gestreden over 100, 300, 500 en 1000 meter, kreeg speaker Patrick van Deuren een kladje aangereikt vanuit het juryhuis met daarop de namen van de nieuwe recordhouders. Onder hen Roosmarijn van der Vaart en Tom van Vliet. Beiden stonden in een recent verleden nog op een NK-podium. Van Vliet had er zaterdagavond zin in, want hij verbeterde maar liefst vier clubrecords met een imponerende reeks aan tijden. Van der Vaart verbeterde drie records. Roosmarijn van der Vaart en Tom van Vliet heersten ook op de afsluitende marathon over vijftig ronden, maar ze kregen daarbij gezelschap van de eveneens bij Davis trainende Raphael Boef en de verrassende Freek Wiltenburg. Het was Linschotenaar Boef die het langst tegenstribbelde en in het spoor kon blijven van Oudewaternaar Van Vliet. Voortdurend demarrerend zette de student fysiotherapie de wedstrijd echter geheel naar zijn hand en won met speels gemak. Roosmarijn van der Vaart was de snelste bij de dames. Een klein deel van de SVO’ers liet de marathon vanwege vermoeidheidsklachten aan zich voorbijgaan, want zij namen vrijdagavond al deel aan een sponsortocht om geld in te zamelen voor het naderende schaatstrainingskamp in Inzell. Een van hen kwam tot 165 ronden!

Bij de SVO-clubkampioenschappen werden de 100 en 300 meter als tijdrit verreden. Het echte spektakel barstte los bij de series over 500 en 1000 meter, waarbij de skaters ‘man tegen man’ strijden. Vooral bij de meisjes pupillen 1 was de strijd spannend, maar de overall titel ging uiteindelijk naar de slim koersende Vita van Deuren. Bij de jongens won Sem van Beek voor Onne van Miltenburg. Het sterkst bezet was de wedstrijd bij de meisjes junioren. Marieke de Kruijff is het hele seizoen eigenlijk de sterkste, maar ze moest nu toch haar meerder erkennen in Roosmarijn van der Vaart. Rianne Coljé werd derde. De in het groen gehulde Raphael Boef, vooral sterk op de langere afstanden profiteerde van het feit dat zijn concurrent Patrick van Echtelt werd opgeroepen door zijn baas, en won zonder verdere tegenstand de clubtitel bij de jongens junioren.
De andere titels gingen naar Rosan Oosterlaken (P4M), Tess van den Berg (P3M), Lars Oosterlaken P2J), Daphne van Kooten (P2M), Anne Murk (P1M), Cas van Deuren (P1J),Tom van Vliet (HS) en Joyce van Vliet (DS).
Voor master Ad Kemp uit Montfoort was er een zilveren medaille bij de heren, maar hij genoot vooral: ‘Ging zo lekker, maar die jongens rijden allemaal veel te hard voor mij. Maakt mij niks uit. Dinsdagavond nog lekker een keertje skaten in Oudewater en zaterdagmorgen weer op de schaatsen in Utrecht.’
IMG 2849 2 copy

RaboClubSupport