IMG 3952 2H
et mooie weer en de vrije tijd die ineens ontstond vanwege de coronacrisis zorgden er waarschijnlijk samen voor dat kinderen, maar ook volwassenen, de skates weer van zolder haalden. Ook in sportwinkels en speelgoedzaken waren de skates niet aan te slepen de afgelopen weken. Je hoefde maar naar buiten te stappen en je kwam vele skaters tegen.
Bij SVO was men al helemaal voorbereid op het nieuwe skateseizoen. Een open dag met een mooi programma voor zowel jong als oud kon op 28 maart helaas niet meer doorgaan. Ook de al op papier voorbereide trainingen konden voorlopig weer de kast in. Heel even mochten de leden van SVO nog zelfstandig hun rondjes rijden op de skeelerbaan, totdat de maatregelen dermate beperkt werden dat ook het toegangshek voorlopig op slot ging. Het enige dat restte voor de leden was skaten op de polderwegen en de fietspaden in de omgeving.
Zowel trainers, coördinatoren en de skaters zelf waren dan ook heel blij toen minister Rutte aankondigde dat de jeugd t/m 18 jaar het sporten in verenigingsverband weer op mocht starten. Met het opstellen van een aantal ‘huisregels’ is het mogelijk dat de jeugd vanaf dinsdag 5 mei weer, coronaproof, wekelijks enigszins aangepaste trainingen kan volgen op het Statenland.

Veel mensen zien het skaten als een leuke vrijetijdsbesteding, net zoals wandelen of fietsen. Wat velen niet weten is dat je skaten ook als echte sport kan beoefenen. Tijdens de trainingen leer je technisch beter skaten. Het gaat dan niet alleen om snelheid, maar ook om behendigheid. Bij de jongste kinderen wordt er tijdens de training ook veel aandacht besteed aan de veiligheid. Zo leren zij al tijdens de eerste les hoe ze moeten vallen en dat het heel belangrijk is om de juiste bescherming te dragen. Hoewel veel skaters op de openbare weg slechts beperkte bescherming dragen, is het dragen van passende pols-, knie- en elleboogbeschermers en een helm op de baan dan ook verplicht.
Niet alleen technisch beter leren skaten is een goede motivatie om skeelertraining te gaan volgen. Het is voor zowel oudere als jongere skaters ook ontzettend leuk om in clubverband te sporten. Wie weet vind je tijdens de trainingen wel een maatje met wie je vervolgens ook lekker in de natuur kan gaan skaten.
Om iedereen kennis te laten maken met de skatesport is het mogelijk om een proefles te volgen bij SVO. Op donderdag 7 mei van 15.00-16.00 uur en op vrijdag 8 mei van 17.30-18.30 uur worden er op de skeelerbaan op het Statenland in Oudewater proeflessen gegeven voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar. Iedereen is welkom. Vooraf aanmelden is echter wel noodzakelijk i.v.m. de regels rondom het coronavirus. Enige voorwaarde is wel dat kinderen zelfstandig kunnen skaten.
Ook voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar zullen bij voldoende animo trainingen worden gegeven op dinsdagavond. Voor deze doelgroep wordt eveneens een tweetal proeflessen verzorgd, te weten op zaterdag 9 mei van 15.00-16.00 uur en op woensdag 13 mei van 19.00-20.00 uur. Ook hier geldt weer dat vooraf aanmelden verplicht is.

Jeugdskaten
De jeugdtraining gaat op dinsdag 5 mei weer van start. Van 18.00-19.00 mogen kinderen van 5 t/m 12 jaar weer hun rondjes rijden. Zij trainen onder leiding van Nikita van den Hoek, Eric van Straalen en Denise van Vuuren.
Binnenkort gaat er ook een jeugdgroep op maandag van start. Zij trainen van 17.00-18.00 uur onder leiding van Iris Visser en Onne van Miltenburg.
Bij voldoende animo start de jeugdgroep van 13 t/m 18 jaar op dinsdag van 19.30-20.30 uur. Nikita van den Hoek en Eric van Straalen zijn eveneens trainers van deze groep.
Aanmelden voor de proeflessen of voor meer informatie over de trainingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugdskaten bij SVO