IMG 20200507 WA0012 3
Dinsdagavond 5 mei werd de eerste training van het seizoen gehouden op de skeelerbaan. De jeugdgroep mocht het spits afbijten. Vol enthousiasme kwamen de meeste kinderen het terrein op. Voor sommige nieuwkomers was het nog een klein beetje spannend en onwennig.
In verband met de coronamaatregelen verliep de training een beetje anders dan normaal. Ouders mochten alleen even mee het terrein op om te helpen de skates en bescherming aan te trekken, maar mochten daarna niet blijven kijken, zoals normaal gesproken veel ouders doen. Voor de trainers was het ook even wennen. Afstand houden van elkaar bleek nog best lastig te zijn. Regelmatig riepen ze naar de kinderen: “Jullie komen te dichtbij! Een beetje naar achteren weer!”
Tijdens deze eerste training werden er volop technische oefeningen gedaan. Zo werd er in twee groepen geoefend met verschillende vormen van remmen en werd het diepzitten, de zogenaamde poephouding, geoefend. Hierbij moesten de kinderen onder andere onder een stok doorrijden. Om hierbij de afstand tussen de trainer en de kinderen te waarborgen, werden de langste stokken uit het materiaalhok gebruikt. Door de stok helemaal aan het uiteinde vast te houden werd voorkomen dat de kinderen toch te dicht bij de trainers kwamen.

Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan de veiligheid en oefenden de kinderen aan het begin van de training het vallen en opstaan. Helaas blijkt dit niet altijd de garantie te zijn voor een ‘goede val’. Net na deze oefening, tijdens zijn eerste rondje over de baan, kwam de Montfoortse Corné Hoogenboom ongelukkig ten val. Zijn moeder, nog onderweg naar huis, kon de auto meteen weer omdraaien. Een bezoekje aan de HAP leverde de diagnose ‘gebroken sleutelbeen’ op. Voor Corné enorme pech. Net nu er weer gesport mag worden moet hij zich rustig houden en mag hij de komende zes weken niet sporten. Dat iedereen enorm met hem meeleeft bleek later op de avond wel uit de vele beterschapswensen in de groepsapp. Uiteraard wensen wij hem ook een spoedig herstel toe!
Niet alleen de kinderen deden goed hun best om zich aan alle voorgeschreven regels te houden, maar complimenten zijn ook zeker op hun plaats voor de ouders van de jonge sporters. Iedereen hield keurig afstand van elkaar, verliet weer tijdig het terrein en wachtte netjes bij het hek tot de training afgelopen was. Mooi om te zien dat iedereen zijn best doet om zich aan de regels te houden en er zo samen voor te zorgen dat de trainingen, in iets aangepaste vorm, gewoon weer door kunnen gaan.
IMG 20200507 WA0014 2

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Helm

Schaatshelmen

Jeugdskaten bij SVO

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

MYLAPS

mylaps