IMG 20200801 WA0005 kopie 2
De twee landelijke inline-races in Wolvega en Heerenveen van afgelopen weekend markeerden een einde aan het lange wachten voor de top van het Nederlandse inline-skaten. Voor de meeste skaters kwam hiermee een eind aan een maandenlange onzekerheid en trainen zonder duidelijk zichtbaar doel. 
De maatregelen op beide banen waren streng en onderworpen aan een uitgebreid protocol: per rijder mocht er bijvoorbeeld 1 ouder en 1 coach het terrein op, na een gezondheidscheck bij de ingang. Langs de baan gold de anderhalve meterregel en overal waren looproutes ingesteld. Op de binnenbaan in Heerenveen werd bijgehouden of er niet teveel mensen op het terrein kwamen. Maar op de baan reed als vanouds een strak peloton met gretige rijders die niets liever wilden dan koersen. Het leverde voor het selecte groepje toeschouwers dat aanwezig mocht zijn een aantal prachtige wedstrijden op, want eindelijk zagen de rijders hun liefde voor het racen beantwoord.
Raphael Boef trad vrijdagavond als enige SVO-rijder aan en mocht het gelijk opnemen tegen klasbakken zoals de meervoudige wereldkampioen Peter Michael. De excentrieke Nieuw-Zeelander maakte van het begin af aan de afvalkoers over 15 kilometer hard, waardoor achterin het peloton de deur gelijk wagenwijd openging. 
Raphael trainde de afgelopen maanden grotendeels alleen, onder begeleiding van trainer John Davis en die trainingen wierpen hun vruchten af: Hij finishte uiteindelijk als 4e junior tussen de senioren op een nette 15e plek. De sprintafstand was aan de Linschotenaar met de lange adem niet besteed, en een plek onderin de uitslag was zijn deel. 

Bij de race van zaterdag kreeg Boef gezelschap van Sem van Beek, die bij de kadetten aan de start verscheen. Ook voor Van Beek was het onduidelijk waar hij stond, hoewel hij de afgelopen maanden flink had getraind, bij de club, maar ook in Zoeterwoude bij de Talentengroep Inline Zuid Holland.
Op de 1000 meter had hij flink wat tegenstand, maar finishte na een zware rit uiteindelijk als achtste. Na een behoorlijk intensieve 3000 meter reed hij ook daar heel constant naar alweer een achtste plek.
Raphael reed op zaterdag in Heerenveen een vergelijkbare koers als een dag eerder in Wolvega en finishte op een 17e plek overal, en kwam daarmee als 5e junior over de streep.
IMG 20200801 WA0004 2

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Helm

Schaatshelmen

Jumbo Blankestijn Cup 2020

Flyer Open Jumbo Blankestijncup SVO 2020

Jeugdskaten bij SVO

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps