IMG 20200831 WA0000
Het viel niet in het water, het NK  marathon in Zandvoort, maar nat was het wel. De afstand die wel door de regen werd weggespoeld was de 100 meter sprint. Maar de SVO-rijders die naar de badplaats waren afgereisd trotseerden dapper de omstandigheden en lieten zich van hun beste kant zien.
Sprints afgelast
Voor Roosmarijn van der Vaart en Marieke de Kruijff was het wel een bittere pil: die afgelasting van de 100 meter, hoewel het niet helemaal onverwacht kwam. Beide sprintsters hoopten op voor een verrassing te zorgen, maar mochten helaas voor hun de skeelers alleen onderbinden voor de marathon. 
Masters in de regen
Omdat de sprints waren afgelast, was het Johan Boef die namens de club het spits afbeet. De 86 masters aan de start wachtte een loodzware race, met wind, meerdere stortbuien en flinke klimmetjes en soms spekgladde afdalingen. Al in de eerste ronde verbrokkelde het peloton op het flink golvende parcours en Boef wist al vroeg in de koers met een kopgroep van 15 man weg te komen. Toen dit groepje een ronde later brak zat hij aan de verkeerde kant van de breuk, maar in de sprint van de achtervolgers wist hij nog wel de 10e plek te bemachtigen. 

Veredelde training
Tom van Vliet verloor helaas al snel de aansluiting met het voorste peloton van de junioren A en de senioren. Met zijn droogweerwielen bleek het voor hem op het deels natte asfalt ondoenlijk de tempowisselingen te volgen en belandde in een grote groep achter de koplopers. Hij besloot de wedstrijd dan maar te beschouwen als een veredelde training en kwam op de 51e plek over de streep.
Dames senioren
Roosmarijn van der Vaart, Demi Benschop en A-junior Marieke de Kruijff startten alledrie bij de dames senioren en reden onder betere omstandigheden. Nog tijdens de wedstrijd droogde het wegdek op, wat een aanzienlijk snellere wedstrijd dan bij de masters opleverde. Voor Roosmarijn waren de druiven zuur, want na twee ronden moest ze de wedstrijd verlaten. Een wiel van een geleend 125-mm-frame liep aan tegen haar schoen, waardoor het onmogelijk was fatsoenlijk te skeeleren. 
Marieke de Kruijff had als doel zo lang mogelijk met het eerste peloton mee te rijden, maar kwam al snel tussen twee groepen in te zitten, waardoor ze lang alleen reed op het zware en winderige parcours. Wel vond ze het een mooie ervaring, maar baalde eigenlijk het meest van de eerder afgelaste sprint. 
Demi Benschop deed bij de dames-senioren de beste zaken. Lang kon ze met het peloton mee, maar toen dat brak zat ook zij net aan de verkeerde kant. In de achtervolgende groep hield de tweedejaars senior prima stand en finishte op een keurige 33ste plek.

Ik heb een vraag

Ik wil me inschrijven

Helm

Schaatshelmen

Jumbo Blankestijn Cup 2020

Flyer Open Jumbo Blankestijncup SVO 2020

Jeugdskaten bij SVO

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sponsoren

MYLAPS

mylaps