IMG 20200906 WA0000 2
Het inline-skaten beleefde dit voorjaar hoogtijdagen. In de periode dat het sporten in teamverband niet mogelijk was i.v.m. de corona-maatregelen boden de skates een heerlijk alternatief om ontspannen te kunnen bewegen. Het was dan ook vol op sommige polderwegen.
Voor de wedstrijdskaters was het echter een frustrerende zomerperiode. Daar waar er in een normaal seizoen bijna wekelijks wedstrijden op het programma staan was het nu alleen mogelijk om te trainen. ‘De motivatie verdwijnt dan wel,’ vertelt Joyce van Vliet, coördinator van het wedstrijdskaten bij SVO. Desondanks gingen er toch nog negen SVO’ers van start bij de eerste en tevens voorlaatste wedstrijd van de Dave van Dam Inline Cup, die zaterdag op de piste van Almere werd gehouden.
Per deelnemer kreeg slechts een begeleider toegang tot het terrein van ASV Almere. Het was dan ook niet echt sfeervol op de piste, die tot de mooiste van Nederland behoort. Ook het weer werkte niet echt mee. Er stond een harde wind, maar gelukkig bleef het op een paar druppels na droog. Bij de jongens waren Roan de Vos en Onne van Miltenburg de enige SVO-deelnemers. Roan debuteerde bij de pupillen 1 en moest erg wennen aan de oplopende bochten van de piste. Op de sprint deed hij het voortreffelijk, maar met de langere afstanden had hij meer moeite. Om deze goed te kunnen rijden heeft hij meer trainingskilometers nodig. Onne deed voor het eerst mee bij de kadetten en kwam nog wat kracht en ritme tekort om zich in de strijd om de podiumplaatsen te mengen. De andere mannen, allemaal toppers in hun categorie, ontbraken i.v.m. een trainingsstage met het talententeam van de SchaatsAcademie Utrecht.

Bij de gecombineerde categorie van de dames en meisjes junioren heerste het SVO-drietal Marieke de Kruijff, Rianne Coljé en Fleur Visser. De Nieuwegeinse De Kruijff won de series over 500 meter al zat Rianne Coljé haar dicht op de hielen. Met wat meer durf zou de Snelrewaardse een geduchte concurrent zijn voor haar ploeggenoot. Marieke de Kruijff behaalde ook de meeste punten op de puntenkoers en de eindoverwinning was dan ook voor haar.
Daphne van Kooten skatete haar eerste wedstrijd bij de pupillen 1. Het megatalent uit  Montfoort was de snelste op de flying lap, een rondje op volle snelheid, won de 500 meter en behaalde ook de meeste punten op de puntenkoers. De eindoverwinning was dan ook voor haar. Vita van Deuren werd derde. Bij de meisjes kadetten deed Meike van Straalen het voortreffelijk. Ze werd derde in het klassement en kon de toppers prima partij bieden. Céline van Straalen moet die stap nog maken, maar heeft zeker zoveel potentie als haar tweelingzus.

Jumbo Blankestijn Cup 2020

Flyer Open Jumbo Blankestijncup SVO 2020