IMG 20200913 WA0000
De tweede en tevens laatste wedstrijd van de Dave van Dam Inline Cup van dit seizoen startte op zaterdag 12 september in Gouda met een 100 meter sprint. De sprint werd twee maal gereden. De tijd die werd neergezet tijdens de eerste omloop was bepalend voor de startlijst van de tweede omloop. Dit leverde een mooi spektakel op, omdat rijders uit diverse categorieën hierdoor tegen elkaar streden. Daphne van Kooten, een echte sprintster, weerde zich kranig tussen de ‘grote jongens en meiden’ en eindigde niet ver achter Marieke de Kruijff op een knappe elfde plek op de daguitslag van de 100 meter. Ook Roan Vos, nieuwkomer binnen de wedstrijdgroep, liet zien een goede sprinter te zijn. Met een tijd van 14.250 seconden wist hij veel clubgenoten achter zich te laten.
Tussen twee wedstrijdonderdelen door creëerden de SVO-ers een prachtig plaatje door vlak achter elkaar in te rijden voor het volgende onderdeel. De mooie SVO-trein die zich vormde kwam net boven de begroeiing van het middenterrein uit.
Na de korte pauze stond een 800 meter op het programma. Debutanten Isa van den Berg en Salomé de Bruijn konden de meer ervaren rijdsters in hun categorie nog niet bijhouden, maar bleven wel voortdurend in elkaars kielzog rijden. Met een nipt verschil kwam Isa net iets eerder over de finish. Gezien het grote aantal deelnemers bij de Dames Kadetten werd deze 800 meter in twee heats gereden. Meike van Straalen reed in de eerste serie en had de tips van coach Joyce van Vliet tijdens de vorige wedstrijd goed ter harte genomen. Waar het haar een week eerder niet lukte de Almeerse Lara Kaldenbach voorbij te gaan, zette ze nu op het juiste moment de aanval in en wist hierdoor vlak voor Kaldenbach op een derde plaats te eindigen. Fleur Visser eindigde in de categorie Dames Junioren en Senioren eveneens op de derde plaats.

De dag werd afgesloten met een teamsprint. De SVO-rijders wisten twee teams samen te stellen. Isa, Salomé en Daphne vormden een team evenals Fleur Visser en de dames van Straalen. Laatst genoemde drietal wist op een nette zevende plaats te eindigen.
Net als in Almere werden er geen medailles uitgedeeld na afloop. In plaats daarvan ontving iedere rijder een ‘special edition’ bidon van Dave van Dam. Het podium werd uiteraard wel beklommen voor de eer. Marieke de Kruijff werd eerste bij de Dames Junioren en Senioren. Daphne van Kooten pakte de tweede plek bij de Dames Pupillen 1. Waar Roan Vos vorige week nog wat te kort kwam, wist hij dit maal wel een podiumplaats te bemachtigen. Met een grote lach van oor tot oor beklom hij de derde trede van het podium.

Jumbo Blankestijn Cup 2020

Flyer Open Jumbo Blankestijncup SVO 2020